Vill du läsa inbjudan i webbläsaren? .

Mat ur sjöar, dammar och hav blir allt viktigare när jordens befolkning växer. Samtidigt hotas marina ekosystem och världens fiskebestånd. I somras var Sverige tillsammans med Fiji värd för FN:s havskonferens i New York. Vad kan vi ta med oss från konferensen, vad säger aktuell forskning och hur ser den politiska agendan ut? Hur utformar vi smarta system för vattenbruk? Vilka nya arter och sjömatsprodukter får vi på våra tallrikar? Kan havet ge ny energiproduktion, nya mediciner och nya material? Hur kan aktuell forskning och utveckling bidra till att stärka Östersjön?

Välkommen till ett samtal som lyfter frågor som rör blå tillväxt, hållbart vattenbruk, ekosystem i balans och stärkta fiskebestånd!

TALARE:
Karolina Skog, Miljöminister, Miljö- och energidepartementet

Henrik Österblom, Docent, Stockholm Resilience Centre, Stockholms universitet

Fredrik Norén, FoU-ansvarig, Marin Biogas & Marin Feed

Kristina Sundell, Professor, Swedish mariculture research center, Göteborgs universitet

MODERATOR:
Ingrid Petersson, Generaldirektör, Formas

Frukostmötet sänds direkt på www.formas.se och läggs senare ut här.

VAR:
Nobelmuseet, Stortorget 2, Stockholm

NÄR:
6 september

PROGRAM:
FRÅN 07.30
Formas bjuder på frukost

08.00-09.00
Frukostmöte

 
 
 
Formas har till uppgift att främja och stödja grundforskning och behovsmotiverad forskning inom områdena miljö, areella näringar och samhällsbyggande. Den forskning som stöds ska vara av högsta vetenskapliga kvalitet och relevans för rådets ansvarsområden. Formas får också finansiera utvecklingsverksamhet i begränsad omfattning.
    
Klicka här om du vill avregistrera dig från denna typ av utskick